Ändrade trafikregler i Leksand

Mitt under brinnande turistsäsong meddelar Trafiksäkerhetsverksbyrån tillsammans med Leksands kommun att det nu införs nya trafikregler i de centrala delarna av Leksand. Häng med i svängarna för nu går det undan:

  • Trafikanter som kör Faluvägen från OKQ8-hållet får numera välja om de ska svänga höger eller vänster i korsningen vid Coop och Mårtas. Gör det som känns rätt för stunden. Detta gäller dock endast om du kör ett fordon av årsmodell 2013 eller äldre, Leksands IF´s ekonomi är i balans samt om luftfuktigheten i Insjön överstiger 84%.
  • Vid vänstersväng i ovan nämnda korsning måste du nu också tuta lika många gånger som antalet a-lagare som sitter på bänken vid Coop. Håller de dessutom ett avstånd på 1,5 meter mellan sig är det nu också krav på att göra en så kallad burn out (vänligen kontakta någon från Rättvik om du inte vet hur man gör).
  • På Leksandsbron råder nu officiellt total trafikanarki och samtliga fordon och trafikanter får framföras hur fan de vill. Gärna mitt i vägbanan och så kallat chicken race (kontakta någon från Rättvik osv, osv) både tillämpas och uppmuntras.
  • Vid rondellen med den groteska tuppljusstaken i svart smide har det nu bytts håll. Detta innebär att om du ska åt höger så sväng vänster och vice versa. Tänk backa med släp. Om du dessutom håller på Mora IK måste du enligt de nya reglerna ta tre varv i rondellen, nynna på ”det var en kyckling som hette Gullefjun” och sedan fortsätta längs Dala-Järnavägen för att aldrig mer återvända.

Har du åsikter om de nya trafikreglerna? Hör för i helvete inte av dig till oss på LK, gnäll i någon Facebook-grupp som du brukar istället.