Fiddle – den nya innesporten i Rättvik

Den så populära sporten Padel sprider sig som en löpeld genom landet och så även i Dalarna. Anläggningar finns i bland annat Falun, Borlänge och Leksand och sporten har på kort tid fått en mängd nya utövare. Nu lanseras uppstickaren Fiddle. Rättviks bibliotek kommer att byggas om till Fiddle-hall och i korthet går sporten ut på att deltagarna slår en bit fiol-harts mellan sig med hjälp av baksidan av varsin fiol.

”Så jävla bra går det väl inte att slå den där grejen fram och tillbaka men det är ju så förbannat inne med Fiddle nu så vad ska man göra?”, konstaterar en av grundarna till ”Rättvik Fiddle Club – no strings attached”.

Planerna på att starta upp Fiddle fanns redan i fiol men nu är det alltså äntligen dags.

FIDDLE-FAKTA

  • Ju äldre fela, desto färre dubbelfel
  • Lyssnar man noga kan man nästan höra tonerna av en riktigt fet Boda-polska under en match
  • Hur mycket fakta tror ni det finns om en påhittad fjant-sport?
Fiolharts