Ny tunnelbanelinje mellan Leksand och Vansbro

Väntan ser nu att vara över för alla de som längtat efter att den sedan flera år planerade tunnelbaneförbindelsen mellan Leksand och Vansbro ska bli verklighet. I vår sätts spaden i marken för det historiska bygget som får namnet ”Älgbergsbanan”. Linjen kommer att ha delstationer vid bland annat Dala-Floda, Björbo, Nås och Dala-Järna.

”Det här projektet har väl inte gått som på räls och hur allt ska gå till vet i fan men så länge det inte spårar ur fullständigt är det väl bra”, säger projektledaren Loke Spårberg till Leksandskuriren.

Det är ännu oklart när projektet når slutstationen och än finns en del praktiska saker kvar att lösa.

”En av de största utmaningarna just nu är att komma på hur man säger ”Se upp för dörrarna, dörrarna stängs” på Nås-mål, avslutar Loke Spårberg.