Efter kritiken – nu byggs höghus under mark i Leksand

Det råder brist på lägenheter i Leksand och flera omfattande byggprojekt är planerade eller redan i full gång. Ett av dessa byggprojekt är det både rosade, men kanske mest risade höghuset vid det norra brofästet på Åkerö. Leksandskuriren kan nu avslöja att ännu ett bostadsbygge är projekterat i centrala Leksand och att kommunen tagit till sig av den kritik som tidigare framförts. Den här gången blir det därför en något annorlunda boendeform. Det nya 14-våningshuset kommer nämligen vara placerat under marken.

”Vi hoppas bara att huset kommer stå stabilt och inte röra sig i någon riktning, vi vill inte ha någon jävla underground-rörelse.” säger Bo Klok, byggnadsplansarkitektskonsult på Leksands kommun.

Men tror ni verkligen att det kommer vara attraktivt att bo under markytan?

”Tja, folk får väl ta vad de får. Någon utsikt att tala om är det ju inte men det är ju i alla fall mörkt större delen av året så det spelar väl för fan inte så stor roll?” säger Bo Klok.

Ingången till det nya boendet kommer enligt obekräftade uppgifter att ligga i anslutning till Granngården i Leksand. Bo Klok antyder dock att entrén kommer att vara vid planteringstillbehören.

”Man kan säga att ingången kommer att ligga på andra sidan jorden”, skrockar han och skuttar iväg på semester.

Har du förslag på vad det nya bostadsområdet ska heta så skriv det på en lapp och sätt upp den på en random anslagstavla i kommunen, vi på LK vill då fan inte ha det.

Det är inte huset på bilden som har skrivit artikeln men försök själva att hitta en bild-jävel på ett höghus under marken!